torsdag den 5. juli 2007

Rufus Wainwright d. 3/7 2007

Hej
Så blev det tid til første post på vores blog.

I mange måneder har vi ventet, og snakket om, og lyttet til, og ventet lidt mere, men tirsdag aften var det så endelig tid til at tage hul på det første af sommerens højdepunkter. Ikke fordi det ikke var et højdepunkt at få overstået eksamenerne, men lige præcis det her har vi virkelig set frem til.

Tirsdag aften gik Rufus Wainwright på scenen i Operaen i København. For jer der ikke kender ham - hvilket sikkert er de fleste af jer - så skulle i skamme jer:) Manden er canadier, men det er der jo så mange der er, og det er sådan set heller ikke det der gør manden så speciel. Det er derimod hans fænomenalt flotte stemme og en fantastisk evne til at skrive og komponere sange der gør ham speciel. Hør ham eventuelt her: http://www.myspace.com/rufuswainwright. Klik på sangen der hedder "Going to a town"....

Men tilbage til det, det hele handlede om, nemlig koncerten. Vi ankom til København tirsdag middag, og fandt vores hotel ved Kongens Nytorv. Lidt dyrt, men vi skulle vel forkæle os selv lidt.. Og til lejligheden var vi rent faktisk blevet velsignet med det mest fantastiske sommervejr. Det lyder utroligt, men ikke desto mindre er det faktisk sandt. En enkelt øl - eller var det to? -blev det da også til i hyggelige Nyhavn.

Vi ankom til Operaen lidt over syv(koncerten skulle starte kl 20), og var begge temmelig imponerede over bygningen. Og ja, det er en ganske smik og imponerende bygning. Udsigten ud over vandet og ind over København fra pladsen foran Operaen er ganske enkelt forrygende! Det er virkelig gennemført. Og så kan man virkelig undre sig over at der overhovedet har været kritik mod at placere Operaen lige præcis dér, overfor Amalienborg, for, uden at nogen af os kan kalde sig ekspert, så er det fandme et godt valg han har taget der den gamle hr. Møller!

Inden koncerten ku' vi lige nå at drikke et glas kølig hvidvin - det hører sig vel til når man er i Operaen...

Til vores store skuffelse, fordi vi bestemt skulle ha' de billigste billetter, fandt vi ud af at vi skulle være allerbagerst, og allerøverst i salen, og ikke nok med det, så skulle vi også stå op. Det tog lige toppen af begejstringen.

Det glemte vi dog hurtigt, for straks Rufus gik igang var der magi og stjerner i luften.
I alt blev det til et show på næsten tre timer inklusiv en enkelt pause. Et show hvor de små hår i nakken fik lov at rejse sig adskillige gange. Specielt under de helt stille numre hvor orkesteret havde forladt scenen, og Rufus var alene med pianoet, var der grund til begejstring.
Efter koncerten - man er jo altid lidt spændt på hvordan alle andre har oplevet det - kunne man fornemme at folk var meget opstemte. Folk gik og talte som man gør når man lige er kommet ned fra den store rutchebane i Tivoli. Altså sådan lidt energisk og meget begejstret. Og invendigt gik vi da vist også begge og lo stille og roligt, samtidig med at vi genlevede et par af aftenens højdepunkter.

Tilbage på hotellet, som meget passende hed Hotel Opera, havde jeg(Carsten) en voldsom lyst til at drikke en kold øl ovenpå den storslåede aften, men for første gang oplevede vi at være på et hotel hvor der ikke var minibar. Så vi måtte i kiosken...

Det var alt for nu, men vi er tilbage meget snart med meget mere fra sommerens andet højdepunkt, nemlig vores tur til Andalusien.

Hilsen Carsten og Mia

Ingen kommentarer: